
_____________________________________________
HOZZÁVALÓK:
A húspogácsához:
1 EK oliva olaj,
vöröshagyma apróra vágva,
1 kicsi piros chili apróra vágva (ízlés szerint persze a csípősséggel),
kurkuma,
3-4 szegfűszeg,
ánizs ízlés szerint
fél csokor friss mentalevél
darált bárányhús (ne kérdezd mennyi, mindig szemre megyek)
1 tojás sárgája,
só,
fekete bors
A joghurtszószhoz:
2 dl. görög (vagy török) joghurt,
apróra vágott mentalevél,
só
fekete bors,
1 lime héja,
pita és citrom a tálaláshoz.
A fűszereket összeturmixolom a húspogácsához, ha túl száraz a keverék egy kis oliva olajjal lazítom, majd összegyúrom a darált hússal, a sóval, és a borssal, valamint a tojássárgájával, elég időt szánva a kikeverésére. A húspogácsákat 1-2 EK forró olajon sütöm ki, vigyázva, hogy ne szárítsam ki. Közben a joghurtot kikeverem a fűszerekkel, a pitát pedig mindkét oldalán meggrillezem, és kész. A tálaláshoz citromot adok hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése