Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 10, 2018
A HÁZI KENYÉR DÍCSÉRETE Régen azt hittem, hogy ha saját magam által sütött kenyeret szeretnék, akkor vagy csak a macerás kenyérsütő gép alkalmazásával tudom ezt megtenni, vagy órákon át kell dagasztanom. Ez azonban mind elkerülhető, mint utóbb kiderült, ezért már nagyjából két éve nem veszünk a boltban kenyeret, hanem átlagosan kétnaponta magam sütöm azt, nagyjából olyan 5 perc ráfordításával, ami nem hátrány egy rohanós hétköznap. A lényeg, hogy a kikevert tésztának hagyjunk elegendő időt arra, hogy megkeljen. Ez általában azt jelenti, hogy este bekeverem a tésztát, reggel pedig fogom, és kisütöm. Ennyi az egész. Ez gyakorlatilag egy egyszerű gyökérkenyér, amit többféle liszttel, és variációban szoktam készíteni. A képen látható teljes kiőrlésű tönkölylisztből és zablisztből készült, tehát ez egy sűrű kenyér, ami a zbtartalma miatt lassan szívódik fel, tehát később lesz csak éhes tőle az ember. A liszthez mostanában többféle maglisztet is adok, egyrészt az izgalmas ízhatás, másré