Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 19, 2009

Görög rizses hús

Mielőtt belemennénk a részletekbe, sietve közlöm, hogy ez nem autentikus görög étel, pusztán saját kreáció görög fűszerek felhasználásával. Igazából gyrost akartam csinálni, de kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy minden pitát felfaltunk előző nap, anélkül pedig kissé nehézkes lenne a dolog, a görög ízvilágról viszont nem akartam lemondani, szóval így született ez a kreáció. __________________________________________ Hozzávalók: A páchoz: olivaolaj (lehetőleg pirospaprikás) fél fej vöröshagyma reszelve vagy apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma ugyancsak reszelve, 1 kis doboz sűrített paradicsom, oregánó. További hozzávalók: csirkemell filé, zöldpaprika kockára vágva, paradicsom kockára vágva, 1 fej vöröshagyma karikára vágva, rizs (hagyományos), fahéj, 1-2 dl.paradicsomlé, só, bors, római kömény. A pác hozzávalóit összekeverem, és a kockára vágott húsra teszem, majd hűtőbe teszem 2-3 órára. Ezt követően a húst tulajdonképpen a pác alapját adó olivaolajon megfuttatom, majd ha