Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 8, 2009

Nem igazán rakott kelkáposzta

Szóval majdnem rakott kelkáposzta, csak beiktattam egy kis leveles tésztát is, de mindezt a címben frappánsan elmagyarázni, hát elég nehéz. A receptet a kényszer szülte, mivel ott kókadozott a hűtőben egy fél kelkáposzta, meg egy kis csirkemell filé, de semmi több, mivel épp vásárlás előtt voltunk. A kettő együtt nem sokra elég. Na már most, találtam viszont egy rúd leveles tésztát a fagyasztóban, és innentől kezdve nem volt megállás, már csak egy kis besamel kellett, amit bármikor össze lehet dobni, és már kész is az ebéd. F. kedvelte. Ráadásul a "csakfelugrunk5percre" program keretében errejáró A.-t és T.-t is sikerült elcsábítanom ebédre, ami remek volt, mert úgyis olyan ritkán találkozunk. Megjegyzem nekem is bejön ez a kaja, szóval a recept állandóra felvéve. _______________________________ Hozzávalók: fél fej kelkáposzta, 1 csirkemell filé darálva, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 ek vaj, 4-5 ek fehér liszt, 1/2 l. tej, 1 csomag leveles

Útikalauz főzőtanfolyamhoz

Mostanában nem volt időm az irkálásra, de végre összeszedtem magam, mert már régóta ígérgetem ezt a bejegyzést. Szóval főzőtanolyamok. Mit tehet a szegény kis főzőmániás, ha nem akar több ezer kilométert utazni, hogy autentikus szakácsoktól tanulhassa meg egy-egy étel elkészítését? Elmegy főzőtanfolyamra. Na igen, de hová? Ez a bejegyzés most ehhez kíván segítséget nyújtani, összegezve a saját, természetesen szubjektív tapasztalataimat. Három szempont alapján veszem sorra a tanfolyamokat, egyrészt a főzés menete, másrészt a főzőkurzust vezető szakács felkészültsége, harmadrészt az alapanyagok minősége szerint. *** Elsőként vegyük a Lucullus Baráti Társaság tanfolyamait , már csak azért is, mert náluk jártam először ilyesmin, és továbbra is minden szempontból ők maradtak számomra a legjobbak. Először is nem csak egyszerű főzőiskoláról van szó hanem egyfajta Slow Food mozgalomról, amely egyszerre filozófia, életvitel, és kulináris kalandozás, nem csak itthon, de a nagyvilágban