Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 26, 2009

Juhtúrós krémmel töltött cukkinivirág

Mostanában valahogy mindenki cukkinivirágot tölt, szóval muszáj volt kipróbálnom. Előtte információgyűjtés címén szétnéztem néhány kollégánál, és arra jutottam, hogy első alkalommal egy könnyű, hétköznapi krémmel töltöm. A begyűjtött tapasztalatok alapján az olajban, illetve vajban sütést elvetettem, mert úgy tűnik a sérülésmentes sütés nem könnyű, párolni nem volt kedvem, így maradt a sütőben sütés, ami be is vált. A beszerzés miatt nem aggódtam, mivel a család vazsmegyei szekciója beszállítást ígért, ezt a számításomat egy jégeső azonban keresztülhúzta. Végső elszánásomban betértem a Culinarisba, ahol aranyáron sikerült négy azaz négy darab virágot szereznem. Ez kiegészült a vazsmegyei egyszem túlélő virággal, és már meg is volt a remek előétel. Különben L. éppen bulit tartott, úgyhogy csokor helyett cukkinivirágot kapott, szóval gasztroajándéknak sem rossz bevállalósoknak. Csak az bosszant, hogy az időközben Olaszországban lábat lógázó L. most küldött egy fotót, amely tanúsága szer

Csokicsoda, avagy egy csokoládétorta karrierje

Az egyik legelső receptem volt, amit feltettem a blogra, a csokoládétorta whiskys mascarpone habbal, és nemcsak családi körben aratott osztatlan sikert, de mint az alábbiak bizonyítják, teljesen váratlanul sikerült állást kapnia a putnoki Sütiházban, ahol azóta is szorgalmasan ellátja feladatait. A cukrászda némiképp átvariálta az eredeti receptet a könnyebb kezelhetőség érdekében, amit az alábbiakban közzé is teszek, természetesen hozzájárulásukkal. Ami a sztárfotó minőségét illeti, azért elnézést kérünk, mentségünkre szolgáljon, hogy messziről érkezett, és telefonnal készült. Ha már itt tartunk, hagy dicsekedjek el azzal, hogy az egyik legkelendőbb sütemény lett belőle, a múlt héten pedig megkapta a hét dolgozója kitüntető címet is. Gratulálunk! _______________________________ Hozzávalók: (30-35 szelethez, ha kisebb mennyiségre van szükség, az adagokat negyedelni kell. Aki meg szeretné kóstolni, de elriaszt a mennyiség, annak ajánlom az egyszerűbb eredeti receptet családi használa