Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 31, 2010

Bőrén sült lazac kukoricalepénnyel, és tejszínes édesköménnyel

Muszáj volt egy kis téli tájat csempésznem a lazac mellé, mert bár tudom, komoly lapátolás lesz ennek a vége, mégis olyan gyönyörű. Tulajdonképpen hangzatos neve ellenére maradékfelhasználás történt, a hűtőben kallódó édeskömény felhasználásával, de egészen jól sikerült. Ami a bőrén sütést illeti, azt nagyon szeretjük, egyetlen probléma van vele, hogy utána kemény fél órás szellőztetés szükséges a lakásban, de az is lehet, hogy én csinálok valamit rosszul... _________________________________________________________ Hozzávalók 2 főre: 2 szelet bőrös lazacfilé, vaj, oliva olaj, 1 édeskömény/fő 1 dl. tejszín (minél zsírosabb), 1 csészényi kukoricadara reszelt parmezán ízlés szerint, 1 kisebb fej vöröshagyma, őrölt szecsuáni bors, fekete bors, só, citrom Először a kukoricalepényt készítsük el. Az apróra vágott vöröshagymát kicsi oliva olajon megfuttatjuk, majd amikor már kellemesen üveges, rádobjuk a kukoricadarát, és egy kicsit ezt is hagyjuk, majd egy kicsi vízzel - még finomabb, ha e

Egyszerűen: vadas

Kicsit már megint elhanyagoltam a blogot, annyi mentségem viszont van, hogy csak az írással maradtam le, a főzéssel nem. Az alábbi recept abból született, hogy az egyik hétvége úgy ért, nem volt különösebb ebédtervem, volt viszont egy halom sárgarépám, valamint egy adag szép szarvashúsom. Az ihletet egy korábbi, kissé franciás aszaltszilvás vadnyúl receptem adta, de igyekeztem nem túlbonyolítani a dolgot. Az a jó ebben, hogy csak simán felteszed reggel, és ha kész, friss kenyérrel is remek, de eheted zöldséges muffinnal , vagy - ezt töredelmesen bevallom - másnap a maradék pillanatok alatt fogyott el egy kis spagettivel. Még aprónép is szerette, igaz ragaszkodott a kézzel evéshez, de ez még mindig jobb, mint amikor ahhoz ragaszkodik, hogy egyedül egyen a nagykanállal, mert az minimum nagytakarítás utána. Ez egy nagyon egyszerű étel, egyetlen titka van, a türelem, mivel a minimum főzési idő három óra. _____________________________ Hozzávalók: 3/4 kg. szarvashús, 5-6 közepes s