Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 30, 2009

Rizottó a tenger gyümölcseivel

Még mindig nyár, és még mindig tenger... Noha már kénytelen voltam felvenni a munka fonalát, azért még egy kissé elidőznék a nyári menü darabjain. Túl azon, hogy mindenféle rizottó nagy barátja vagyok, a tenger gyümölcseivel megrakottat annyira szeretem, hogy még egy himbálódzó vitorlás 40 fokos konyhájában való főzés sem tűnt túl nagy árnak érte, illetve tulajdonképpen nagy élvezetet okozott az elkészítése, főleg annak tudatában, hogy utána csobbanhat az ember egyet. Azt hiszem ezt el tudnám viselni hosszabb időre is, na mindegy, majd jövőre. ________________________________ Hozzávalók: (4 főre) 4 csésze rizottónak való rizs, 1 doboz sűrített paradicsom, 5-6 gerezd fokhagyma, 250 gr. garnéla (tisztított, illetve apróra vágott tintahalat is adhatunk hozzá, ízlés szerint) 1 liter húsleves, 1 fej vöröshagyma, 2 dl. száraz fehér bor (esetünkben Irsai Olivér) só, bors, 10 dkg. vaj, oliva olaj. A kockára vágott vöröshagymát megfuttatom egy kis oliva olajon, majd ráöntöm a rizst