Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 15, 2009

Padlizsánkrém szárított paradicsommal és házi hagymás kenyérrel

Még mindig nem egzotikus, de már nem kifejezetten magyaros. Már annyira várom a napsütést, hogy nem bírtam magammal, és megint egynémely nyári jellegű ízeket vettem elő. A kenyérnél egy kissé csaltam, mert a dagasztást a kenyérsütő gép végezte el, de férfiasan bevallom, ez rendkívül kényelmes megoldás a számomra. Belehajigál, bekapcsol, vár - kávézik, főz, stb. - sípol, kivesz, megsüt, csodáló pillantásokat fogad a házi kenyér láttán. Elfoglalt háziasszonyoknak ideális. B tervként a frissen sült, vagy pirított pita is szóba jöhet kisérőként. Ami a paradicsom és a padlizsán házasítását illeti, az már régi történet. Ezzel szemben a padlizsán és a napon szárított paradicsom párosítása talán kicsit különlegesebb. Szeretném vindikálni magamnak a recept kitalálásának a jogát, de nem lenne igaz, ugyanis valami ilyesmit már kóstoltam, úgyhogy ez maximum újrakitalálás. _______________________________ Hozzávalók: Padlizsánkrém 2-3 szép padlizsán, 5-6 darab szárított paradicsom, 5-6 gerezd fokha

Almával tűzdelt szűzpecsenye sárgarépa szósszal

Egy kissé megint elhanyagoltam a blogot, ami nem jelenti azt, hogy ne főztem volna, csak hát például a rakott krumplit, legyen az bármilyen finom is, az ember nem feltétlenül rakja fel, mert nem különösebben érdekes maga a recept. Na, de nem is a rakott krumpliról akartam írni, hanem a szűzpecsenyéről. Úgy tűnik mostanában az egzotikusabb kaják háttérbe szorulnak, persze ami késik, az nem múlik. Az alábbi étel régi, jól bevált családi recept alapján készült. Alma helyett aszalt szilvával is tűzdelhetjük a húst. Én az aszalt szilvás változatot általában akkor vetem be, ha ugyanezt a fogást valamilyen vadhúsból készítem, mivel az ilyen jellegű húsokhoz jobban illik a szilva markánsabb íze. Tepsis burgonyával tálaltam, de zöldséges mufinnal is remek. _______________________________________ Hozzávalók: szűzpecsenye, 1,5-2 dl. fehér bor, 2-3 sárgarépa, 1 fehérrépa, 8-10 gerezd fokhagyma, 1 db. szép alma, 5-6 db. szárított vargánya (elhagyható), 1 dl. tejföl, húsosabb (bacon) szalonna a