Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 10, 2009

Pikáns őzsült párolt káposztával, balzsamecet krémmel

Akkor tehát igéretemhez híven lássuk részleteiben is az olasz menü étkeit. A mellékelt őz rövid, ám annál dicsőségesebb pályafutást mondhat a magáénak, ha azt tekintjük, hogy elég jól fogyott a bulin. A kiindulási alap jelen esetben az volt, hogy szerelembe estem némi modenai balzsamecet krémmel, és ezúttal ehhez igazítottam a vad ízesítését. Még a - nem csak :-) - vadakkal különösen kritikus F. is finomnak minősítette (szó szerint: "ez mi? ... aha, nem rossz"). Nem különösebben bonyolult étel, de mutatós. _________________________________________ Hozzávalók az őzsülthöz (a mennyiség most csak iránymutatás, mint a kalózeskü, mert szokás szerint ránézésre főztem): 4-5 őzhús szelet, vörösbor a pácoláshoz, mustár, só, őrölt fekete bors, 4-5 szem borókabogyó, 1 narancs, babérlevél, balzsamecet krém. A hússzeleteket egy-két napig vörösborban pácoltam a hűtőben. Sütés előtt a mustárral, sóval borssal bekentem, tűzálló tálba tettem, és ráhelyeztem a narancskarikákat, majd nyakon ö

Haverek meg olasz kaja

A múlt héten némi baráti kalandozást tartottunk, ezúttal az olasz konyha körében. A vargányával töltött óriás csigatészta - azóta megnéztem, lumaconi néven fut hivatalosan - már felkerült az előző bejegyzésben , de szép sorban jön a többi is, addig is lássuk kedvcsinálónak a vacsora teljes menüjét: ________________________________________ Előételek: calabriai sült hagyma, bruschetta pikáns őzsülttel, párolt lilakáposztával, balzsamecet krémmel, caprese saláta, mozzarella in carozza Főételek: fűszeres pizza kolbászkákkal, cukkinis pizza zöld pestóval, szicíliai padlizsános spagetti, spenótós-juhtúros lasagne, vargányakrémmel töltött óriás csigatészta carbonara szószban, calzone paradicsomos vadraguval töltve, és végül, de nem utolsó sorban a desszertek by Lilla: profiterol eperrel - csokoládéval - és citromosan. __________________________________________ Egyébként a napokban vettem részt a Lucullus újabb indiai főzőestjén, ami remekül sikerült, úgyhogy hamarosan arró