
Mire odakapcsoltam nagyjából vége is lett a műsornak, tulajdonképpen csak ennyit láttam, egy tésztapuffancs egy tál felett. Mindenestre ez pont elég volt az ihlethez. Francia lecsót álmodtam hozzá, de gyakorlatilag működőképes hagymalevessel, és valószínűleg akár gulyással is, vagy bármivel, amihez passzol a kenyér. Én a havereknek sütöttem el, belapátolták seperc alatt.
___________________________________________
HOZZÁVALÓK:
6 kisebb adaghoz1 kisebb fej padlizsán;
1 kisebb cukkini;
1 db. kaliforniai paprika;
1 fej vöröshagyma;
2-3 gerezd fokhagyma;
3-4 fej paradicsom;
friss kakukkfűág;
só;
fekete bors;
oliva olaj;
leveles tészta.
A felkockázott padlizsánt olivaolajon külön lepirítom, majd így teszek a cukkinivel, és a paprikával is. Ezt követően az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát is lepirítom, hozzá adom a héj nélkül apró kockákra vágott paradicsomot a levével, valamint a kakukkfűágat, sózóm, borsozom, és összefőzöm, majd hozzáadom az előzőleg előkészített padlizsánt, cukkinit, és kaliforniai paprikát, és együtt is főzőm egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, és jó sűrű legyen a mártás. Amikor kész, kis tányérokba tálalom, és a méretre vágott leveles tészta karikát ráillesztem a tányér szélére, majd előmelegített sütőben 180 fokon néhány percig sütöm, amíg a tészta felelmelkedik, és egy kicsit megpirul. Forrón, előételként tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése