Ezt a remek kis fogást még egy hónapja alkottam, de már megint elúsztam szokás szerint, szóval már megint mea culpa. Könnyű kis fogás szombati ebédre. Külön élvezet számomra a megtört koriandermagok illata a mozsárban - imádom. Friss koriandert nem ajánlok ehhez a fogáshoz, mivel egészen más ízhatást eredményez, azt tegyük félre.
______________________________________
Hozzávalók:
1 csinos kis csirkemellfilé,
1 fej vöröshagyma,
1 dl. főzőtejszín,
1 dl. Noilly Prat vermuth ( vagy ízlés szerint),
2 babérlevél,
1 ek. koriandermag mozsárban megtörve,
2 ek. olivaolaj,
1-2 ek. vaj,
só,
bors
A csirkemell filét nagyobb - kb. 4x4 cm.-es - kockára vágom, majd megforgatom a frissen tört koriendermagok és egy kis só keverékében. Az apró kockára felaprított vöröshagymát az olivaolajon üvegesre pirítom, majd rádobom a húskockákat, és az olivaolajon fehéredésig sütöm. Ezt követően hozzáadom a vermuthot, majd a tejszínt is, sózom, borsozom, illetve jöhet bele a babérlevél is. Kicsit rotyogtatom, amíg a hús teljesen át nem párolódik, és a szósz is besűrűsödik. Párolás közben, ha kell lazíthatunk rajta egy kis vízzel, ha a húsnak még kell idő, de azt utána főzzük el. Amikor kész, még hozzáaduk egy kis vajat, hogy a mártás finom selymes legyen és kész. Metélttésztával tálaltam díszítésként petrezselymet tudok elképzelni hozzá. A friss koriandert itt kihagynám, mivel elviheti az ízét, mint már említettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése