
A csirkemell filét nagyobb - kb. 4x4 cm.-es - kockára vágom, majd megforgatom a frissen tört koriendermagok és egy kis só keverékében. Az apró kockára felaprított vöröshagymát az olivaolajon üvegesre pirítom, majd rádobom a húskockákat, és az olivaolajon fehéredésig sütöm. Ezt követően hozzáadom a vermuthot, majd a tejszínt is, sózom, borsozom, illetve jöhet bele a babérlevél is. Kicsit rotyogtatom, amíg a hús teljesen át nem párolódik, és a szósz is besűrűsödik. Párolás közben, ha kell lazíthatunk rajta egy kis vízzel, ha a húsnak még kell idő, de azt utána főzzük el. Amikor kész, még hozzáaduk egy kis vajat, hogy a mártás finom selymes legyen és kész. Metélttésztával tálaltam díszítésként petrezselymet tudok elképzelni hozzá. A friss koriandert itt kihagynám, mivel elviheti az ízét, mint már említettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése