
8-10 szem kisebb újburgonya,
1 konzerv sűrített paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
egy csipetnyi szecsuáni bors,
egy csipetnyi szárított guajillo (ez a fajta csak épp hogy csíp, az ze kedvéért, de jó másfajta is) chili,
egy csipet szárított gyömbérpor
közepes szemű tengeri só,
olivaolaj
fél citrom leve,
egy csokor petrezselyem.
A krumplikat megpucolom, és nagyobb hasábokra vágom. A sűrített paradicsomot a fűszerekkel - a só kivételével - kikeverem, majd alaposan beleforgatom a krumplihasábokat. A tepsit kikenem az olivaolajjal, beterítem a krumplival, rászóróm az egész fokhagymagerezdeket, szórok rá egy kis sót, és kicsit a tetjét is lespriccelem olivaolajjal, de csak mértékkel. Előmelegített sütőben 180 fokon ropogósra sütöm úgy, hogy közben egyszer átforgatom, és a sütés vége felé meglocsolom a citromlével. Ha kész, friss petrezselyemmel megszórom, forrón tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése