Jó példa ez a recept arra, hogy a lencséből nem csak nehéz, téli ételeket lehet készíteni. Csak arra figyeljünk, hogy lehetőség szerint barna lencsét használjunk, mert nem szabad a szemeknek szétfőnie.
________________________________________
Hozzávalók:
2 maréknyi barna lencse (már megint nem tudom, az hány dkg.),
15 dkg. feta sajt,
1 piros kaliforniai paprika,
2 paradicsom
2-3 szál újhagyma,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
friss petrezselyem,
csipetnyi Rass el hanout (marokkói fűszerkeverék, az Ázisa Boltban kapható),
só,
bors,
olivaolaj,
1 tk. facsart citromlé,
babérlevél.
A lencsét felrakom főni a babérlevéllel, egy fej egész vöröshagymával, fokhagymával, csipetnyi sóval. Figyelni kell, hogy akkor fejezzük be a főzést, amikor már puha, de nem főnek szét a szemek. Ha kész leszűröm, és hagyom kihűlni, a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet eldobom. Közben a paradicsomot és a paprikát kimagozom, apró kockákra vágom, csakúgy mint a feta sajtot, utóbbit persze nagyobb kockákra. A kihűlt lencsével összekeverem a felvágott paprikát, paradicsomot, apró karikákra vágott zöldhagymát, felaprított petrezselymet, és fűszerezem a sóval, borssal, Rass el hanouttal. Hozzáadok egy ek. olivaolajat, valamint a citromlevet, illetve a legvégén a feta sajtot, hogy ne törjön össze. Nem árt, ha áll 20 percet, de azonnal is ehetjük.
Szeretnék adni Neked valamit, kukkants be hozzám!
VálaszTörlésAdéle
Szeretnék adni Neked valamit, kukkants be hozzám!
VálaszTörlésAdéle