Mielőtt belemennénk a részletekbe, sietve közlöm, hogy ez nem autentikus görög étel, pusztán saját kreáció görög fűszerek felhasználásával. Igazából gyrost akartam csinálni, de kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy minden pitát felfaltunk előző nap, anélkül pedig kissé nehézkes lenne a dolog, a görög ízvilágról viszont nem akartam lemondani, szóval így született ez a kreáció.
__________________________________________
Hozzávalók:
A páchoz:
olivaolaj (lehetőleg pirospaprikás)
fél fej vöröshagyma reszelve vagy apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma ugyancsak reszelve,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
oregánó.
További hozzávalók:
csirkemell filé,
zöldpaprika kockára vágva,
paradicsom kockára vágva,
1 fej vöröshagyma karikára vágva,
rizs (hagyományos),
fahéj,
1-2 dl.paradicsomlé,
só,
bors,
római kömény.
A pác hozzávalóit összekeverem, és a kockára vágott húsra teszem, majd hűtőbe teszem 2-3 órára. Ezt követően a húst tulajdonképpen a pác alapját adó olivaolajon megfuttatom, majd ha átsült, kiveszem az edényből, és félreteszem. Ezt követően egy kis olivaolajon lepirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is, egy kicsit azt is pirítom, majd hozzáadom a rizst, és felöntöm az egészet egy kis vízzel, meg a paradicsomlével. Ezután sózom, borsozom, jöhet bele a római kömény, valamint egy rúd fahéj. Addig főzöm, amíg a rizs meg nem puhul, amikor szükséges időröl-időre pótolom a vizet. Amikor puha a rizs, hozzáadom a húst, és még pár percig főzöm, ha szükséges utánízesítem. Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése