
__________________________________________
Hozzávalók:
A páchoz:
olivaolaj (lehetőleg pirospaprikás)
fél fej vöröshagyma reszelve vagy apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma ugyancsak reszelve,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
oregánó.
További hozzávalók:
csirkemell filé,
zöldpaprika kockára vágva,
paradicsom kockára vágva,
1 fej vöröshagyma karikára vágva,
rizs (hagyományos),
fahéj,
1-2 dl.paradicsomlé,
só,
bors,
római kömény.
A pác hozzávalóit összekeverem, és a kockára vágott húsra teszem, majd hűtőbe teszem 2-3 órára. Ezt követően a húst tulajdonképpen a pác alapját adó olivaolajon megfuttatom, majd ha átsült, kiveszem az edényből, és félreteszem. Ezt követően egy kis olivaolajon lepirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is, egy kicsit azt is pirítom, majd hozzáadom a rizst, és felöntöm az egészet egy kis vízzel, meg a paradicsomlével. Ezután sózom, borsozom, jöhet bele a római kömény, valamint egy rúd fahéj. Addig főzöm, amíg a rizs meg nem puhul, amikor szükséges időröl-időre pótolom a vizet. Amikor puha a rizs, hozzáadom a húst, és még pár percig főzöm, ha szükséges utánízesítem. Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése