Némi kitérő után tehát vissza a marokkói konyhához, legalábbis annak fúziós változatához, tekintettel arra, hogy a tekercsek tésztája won-ton lap az egyszerűség kedvéért. Egyébként nekem nagyon bejönnek ezek a lapocskák, az Ázsia boltban kaphatóak, fagyasztott formában, egy zacskóban van vagy 50-100 lap. A fagyasztóban tartom, és amikor szükségem van rá, kiveszem. Amikor felenged annyira, hogy szétválaszthatóak a lapok, akkor leemelem róla amire szükségem van, a többi megy vissza a fagyasztóba. Ezt az eljárást simán bírja. A kecskesajton kívül töltöttem már bele zöldségragut, fűszeres húst, vagy csak simán juhtúrót zöldfűszerekkel. Váratlan vendégek esetére ideális. Köretnek mindig friss salátát kínálok hozzá.
__________________________________
Hozzávalók:
20-30 won-ton lap,
15 dkg. kecskesajt,
1 ek sűrű, krémes joghurt (ennek hiányában tejföl)
friss petrezselyem,
friss menta levél,
zöldhagyma ,
só,
csipetnyi fekete bors,
olaj a sütéshez.
A kecskesajtot a joghurttal és a fűszerekkel, mentával, petrezselyemmel, és az apróra vágott zöldhagymával krémesre keverem, egy teáskanálnyit rakok egy won-ton lapra, és feltekerem, a tekercsek végét kicsit megvizezm, hogy jól tapadjon. Forró olajban aranysárgára sütöm, és friss madársalátával tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése