Ugrás a fő tartalomra

Marokkói kecskesajtos tekercs

Némi kitérő után tehát vissza a marokkói konyhához, legalábbis annak fúziós változatához, tekintettel arra, hogy a tekercsek tésztája won-ton lap az egyszerűség kedvéért. Egyébként nekem nagyon bejönnek ezek a lapocskák, az Ázsia boltban kaphatóak, fagyasztott formában, egy zacskóban van vagy 50-100 lap. A fagyasztóban tartom, és amikor szükségem van rá, kiveszem. Amikor felenged annyira, hogy szétválaszthatóak a lapok, akkor leemelem róla amire szükségem van, a többi megy vissza a fagyasztóba. Ezt az eljárást simán bírja. A kecskesajton kívül töltöttem már bele zöldségragut, fűszeres húst, vagy csak simán juhtúrót zöldfűszerekkel. Váratlan vendégek esetére ideális. Köretnek mindig friss salátát kínálok hozzá.
__________________________________
Hozzávalók: 20-30 won-ton lap, 15 dkg. kecskesajt, 1 ek sűrű, krémes joghurt (ennek hiányában tejföl) friss petrezselyem,
friss menta levél, zöldhagyma ,
só, csipetnyi fekete bors, olaj a sütéshez. A kecskesajtot a joghurttal és a fűszerekkel, mentával, petrezselyemmel, és az apróra vágott zöldhagymával krémesre keverem, egy teáskanálnyit rakok egy won-ton lapra, és feltekerem, a tekercsek végét kicsit megvizezm, hogy jól tapadjon. Forró olajban aranysárgára sütöm, és friss madársalátával tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A disznóvágás dícsérete, avagy házikolbász és szalámi változatok

Gyermekkori emlékeim a disznóvágásról ott kezdődnek, hogy felkelek, és forró hagymás vért reggelizek, ugyancsak forró fekete teával. Ezzel a technikával mindig sikerült elkerülnöm a disznóvágás tragikusabb pillanatait, és továbbiakban is tartani kívánom magam ehhez a hagyományhoz. Egyetlen alkalommal próbálkoztam a hagymás vér saját kezű elkészítésével, de úgy éreztem magam, mint a Vészhelyzet egy különösen drasztikus részének mellékszereplője. Szóval nem lett rossz, de lényegesen csekélyebb élvezetet nyújt, ha magadnak kell elkészítened. Ami az általunk töltött kolbászt illeti, annak nincs konkrét receptje, mi általában folyamatos kóstolgatás mellett szoktuk ízesíteni. Ez rendszerint úgy történik, hogy egy ember kever és fűszerez, a többi pedig szakért, és fogja a fejét. Természetesen számomra az alap mindig sok-sok pirospaprika, kömény és fokhagyma. Emlékezetes volt, amikor F. családjánál először voltam disznóvágáson, én az alföldi lány. Ők először is pirospaprik

Indiai hagymás-mazsolás rizs

Ezt a fajta rizst rendszerint az indiai ételekhez szoktam készíteni, és remekül egyesíti a sós és az édes ízeket. ________________________________ Hozzávalók: basmati rizs, mazsola, 2 fej hagyma, fél tk garam masala, 1 tk kurkuma, 1 rúd fahéj, só, olaj A hagymát apróra vágva lepirítom egy kevés olajon, majd egy időre félreteszem. A rizst egy serpenyőben csak úgy szárazon 2-3 percig pirítom, majd ezt követően adok csak hozzá egy kis olajat, így is pirítom egy percig, majd a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű forró vízzel - így nem fog ragadni - felöntöm, hozzáadom a fűszereket, és a mazsolát. Ne féljünk a mazsolától, minél több, annál jobb. Amikor puha a rizs hozzáadom a pirított hagymát, kiigazítom az ízeket, és már kész is.

Dalmát kaland - vajon pirított fokhagymás tintahal mángoldos krumplival

Dalmácia, és általában Horvátország az egyik kedvenc úticélunk, ha tengerről van szó. Ezúttal is sikerült egy kellemes kis zugot találnunk, ami sem zsúfolt, sem zajos nem volt, figyelembe véve tömegiszonyunkat. Ugyanakkor ami a dalmát konyhát illeti, legalábbis a tengerparti éttermek kínálatát illetően sok meglepetéssel nem szolgálhat, ezért idén néhány próbálkozás után arra jutottunk, hogy magunkra főzünk, vagyis én kotyvasztok az egész bandára, mivel a barátainkkal utaztunk. Ezek után szabadon garázdálkodhattam a környék tenger gyümölcsei és zöldségei között, a főszerepet a tinahal, fokhagyma, scampi, valamint az általam olyannyira kedvelt, és a dalmát konyhában alapvetőnek számító mángold voltak. Még szerencse, hogy a fogkefe mellett tekintélyes fűszerkészlet nélkül sem teszem ki a lábam otthonról. Én nagyon élveztem, remélem T. és A. sem éheztek túl sokat :-) Ne számítsatok persze nagyon bonyolult receptekre, mivel az időm jelentős részét a tengerben kívántam tölteni, szóval a max