Az eredeti recept szerint spagettivel kell készíteni, de ezúttal a fusili egyszerűbbnek tűnt. Az étel karakterét a padlizsán és paradicsom aránya adja, ezt mindenki ízlés szerint kitapasztalhatja, én az általunk kedvelt arányokat fogom ismertetni. Azért szeretem ezt a tésztát, mert nagyon könnyű elkészíteni, de mégsem a hagyományos paradicsomszósz, rá némi sajt tengely mentén mozog.
__________________________________
Hozzávalók 4 főre:
1 nagyobb darab padlizsán,
3-4 friss paradicsom, vagy egy konzerv hámozott paradicsom,
3 közepes fej hagyma,
1 kis üveg kapribogyó,
1 kis üveg zöld olivabogyó (mag nélküli - a legjobb egyébként az Iliada, de az mag nélkül nem kapható, szóval csak elszántaknak),
balzsamecet,
oliavaolaj,
Grana Padano reszelt parmezán,
só,
bors,
1 zacskó spagetti/fusili ízlés szerint.
Először minden hozzávalót feldarabolok, a padlizsánt, paradicsomot kockára, a hagymát karikára, a kapribogyót, olivabogyót nagyon apró darabkákra. A hagymát megfuttatom egy kis olivaolajon. Amikor már puha, rádobom a padlizsánt és a paradicsomot. Ha szükséges, egy nagyon kicsi vízzel is felengedem, sózom, enyhén borsozom, és addig hagyom, amíg a padlizsán és a paradicsom meg nem puhul, ekkor hozzáadom a kapri- és az olivabogyót, valamint egy kis balzsamecettel is megpermetezem az egészet, még 5 perc és kész, ha szükséges még utána ízesítem. A kész szószt össze is lehet turmixolni, de én nem szoktam, darabosan szerintem sokkal jobban mutat. Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése