Be kell vallanom, hogy a hagyományos muffinok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez a sós példány nagy karrier futott be nálunk, mint köret. A hozzávaló zöldségek tetszőlegesen variálhatóak, most például némi medvehagyma is szerephez jutott. Ízének kulcsa a zöldségek, és a tésztához adott reszelt parmezán összhatása. Elsősorban húsokhoz kitűnő - például az almával tűzdelt szűzpecsenyéhez - de az is előfordult már, hogy különféle sajtszósszal önmagában fogyasztottuk, vagy kissé pizzás hatásúra fűszereztem, és paradicsomszósszt kínáltam hozzá.
_________________________________
Hozzávalók (12 nagyobb muffinhoz ):
összesen 25-30 dkg. zöldség, az alábbiak szerint:
póréhagyma,
medvehagyma (utóbbi elhagyható),
cukkini,
sárgarépa,
spenót,
kelkáposzta,
3 ek. olivaolaj,
8 dkg. vaj,
25 dkg. liszt,
2 tojás,
3 dkg. reszelt parmezán,
2 dl. tej,
1 zacskó sütőpor,
só,
bors.
A zöldségeket 1-2 cm.es darabokra vágom, majd egy kis olivaolajon lepirítom, miközben sózom, borsozom. Az összes többi hozzávalót egy edényben tésztává keverem, a reszelt parmezánt utoljára adom hozzá, ha kész a mappa, akkor hozzáadom a pirított zöldségeket, ha szükséges sózom, borsozom. A tésztát a sütőformákba kanalazom, és 180 fokon 15-20 percig sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése