
_______________________________
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta,
1 csirkemell filé darálva,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
3-4 ek vaj,
4-5 ek fehér liszt,
1/2 l. tej,
1 csomag leveles tészta,
1 kis pohár tejföl,
só,
őrölt kömény,
őrölt szerecsendió,
bors.
Először is egy kis olivaolajon lepirítom az apróra vágott hagymát, majd rádobom a darált húst, és egy kis vízzel felengedem, hogy párolódjon, közben sózom, borsozom, és kap még egy kis őrölt köményt is, majd hagyom, hogy elfője a levét szép lassan. Közben ugyancsak egy kis olivaolajon megfonnyasztom a csíkokra vágott kelkáposztát, meg apróra vágott fokhagymát. Amíg az előző kettő készül, addig elkészítem a besamelt is. A vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadok annyi lisztet, amennyit elbír, hagyom, hogy egy kis színe legyen, majd szép lassan, folyamatos kevergetés mellett felöntöm a tejjel, és hagyom besűrűsödni. Közben sózom, borsozom, és egy kis szerecsendiót is adok hozzá. Ha már elég sűrű, akkor kész is. A besamelt persze ennél bonyolultabban, és kifinomultabban is el lehet készíteni, de ez egy egyszerű étel, kár túlbonyolítani, szóval azt majd bevetem egy flancosabb ebédnél. Most lép színre a leveles tészta. Kiterítem a térsztalapot, és a teljes felületén elterítem a kelkáposztát, majd a darált húst. Utána fogom a leveles tésztát, és feltekerem a töltelékkel. Az egészet olyan 20-25 percre beteszem a sütőbe. A végén tejföllel tálalom.
Ez nagyon jól hangzik! A neve lehetne : " Húsos káposzta leveles bundában, tejfeles ágyáson"
VálaszTörlésEzt tuti kipróbálom. Köszi
Dragon
Kedves sárkányrokon, jó étvégyat, tetszik az új név!
VálaszTörlés