Ami a polentát illeti, általában akkor szoktam elővenni, amikor már unom a hagyományos köreteket. Az alábbi receptben a szósz tulajdonképpen tetszés szerint variálható, a lényeg a kukoricadarán van. Ráadásul a polentát ily módon általában még az is megeszi, aki egyébként nem nagy barátja. Pl. F.
______________________________________
Hozzávalók:
1 bögrényi polenta (kukoricadara)
1/2 kg. gomba
zöldborsó
4-5 ek. főzőtejszín
fehér bor
mustár
friss petrezselyem
vaj
parmezán
só
bors
olaj
A gombát, és zölborsót megfuttatom egy kis vajon, majd hozzáadok fél pohárnyi fehér bort, és így párolom, amíg puha nem lesz. Közben sózom, borsozom. Amikor puha hozzáadok egy kis mustárt, a főzőtejszínt, és a végén az apróra vágott petrezselymet. Közben diónyi vjat olvasztok, majd hozzáadom a kukoricadarát, sózom és felöntöm egy kis vízzel. Amikor a polenta kellően megdagad és kész a végén még adok hozzá egy kis reszelt parmezánt. A kész polentát kerek peremes tálba töltöm, és hagyon kihűlni. Amikor megszilárdult cikkekre vágom, és a cikkeket forró olajban kisütöm, ezzel tálalom a gombás zöldborsós szószt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése