KULINÁRIS ÉLMÉNYEK EGERBEN
A minap Egerben jártunk, és meg kell, hogy mondjam, bár mindig kellemes helynek tartottuk, jó néhány éve még gondot jelentett esténként találni egy olyan helyet a belvárosban, ahol egy jót lehet enni és beszélgetni. Most azonban fordult a kocka, gyakorlatilag inkább az jelentett problémát, hogy annyi az izgalmas új hely, hogy valami mindenképpen kimarad. Kezdődött ott, hogy egy igazán kellemes, belvárosi apartmant tudtunk foglalni, és a tulajdonos olyan kedves volt, hogy megosztotta velünk kedvenc taxisofőrje, I. elérhetőségét, megkönnyítve ezzel számunkra a Bolyki Pincészet elhagyását, egy kis borkóstoló után. Ha már borkóstoló, elég rendhagyó módon az egri borvidék vonatkozásában egy sauvignon blanc hagyta a legmélyebb nyomot ezen alkalommal bennem, és ez semmiképpen nem a Bolyki Pincészet vörösborainak leértékelése, sőt! De ez a bizonyos savignon blanc mindent lepipál, be is vásároltunk belőle. No meg persze némi vörösbort is beszereztünk. És ezt követően mutatkozott meg I. barátunk igazi értéke, aki hallva az egyébként visszafogott borkóstolót viszonylag kevésbé élvező, kellően pizzafüggő kisfiam óhaját a vacsorát illetően, a Mamma Miát ajánlotta, ami maga a falatnyi csodás Olaszország, abból is Nápoly környéke. Nem tudom hogy kerül egy egész olasz közösség Egerbe, de én ilyen vékonytésztás, tőröl metszett nápolyi pizzát még Olaszországban sem ettem! Egyszóval ha kulináris kalandokra vágyunk, Egerről semmiképpen se feledkezzünk meg!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése