
Végre eljutottam oda, hogy ne csak főzzek, de blogot is írjak, úgy tűnik mostanában ez egy kissé nehezen megy, de ami késik, nem múlik. Először is azzal kezdeném, hogy spárgamániás vagyok. Nem tehetek róla, egyszerűen imádom. A legjobb rántva, de párolva se semmi, jelen esetben ezt kombináltam össze egy kis újburgonyával - a másik nagy kedvencemmel - és ha már itt tartottunk kerítettem hozzá némi halat is. Aprónép a lepényhalat favorizálja, de ez most speciel tőkehal (na nem is evett belőle, de mostanában válogatós korszakét éli amúgy is). A spárgapucolástól eltekintve viszonylag egyszerű étek, de annál látványosabb.
____________________________________________________
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga,
fejenként 4-5 db. kisebb újburgonya,
5-6 szelet tőkehal filé (de más halból is finom, a kapribogyó miatt azonban mindenképp tengeri hal javasolt, legalábbis véleményem szerint),
1 üveg kapribogyó,
1 csomag zöldhagyma,
néhány levél medvehagyma (opcionális),
1 ek vaj,
tengeri só,
fekete bors,
1 citrom,
oliva olaj,
liszt.
Az alaposan megtisztított - lehetőleg apróbbacska - újburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Közben, miután lelkiekben rákészültünk, nekilátunk a spárgák meghámozásának, majd enyhén sós vízben ezeket is megpároljuk. A kapribogyó szószhoz az apró karikára vágott zölhagymát, kis olivaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a medvehagymát is (ez utóbbinak nem is kell külön idő, mivel olyan enyhe az íze), és végül vajat adunk az egészhez, valamint a kapribogyót - lé nélkül - és egy kicsit a tűzön hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Közben a főtt újburgonyát ugyancsak egy kis vajon, enyhe sózás mellett hagyjuk lepirulni itt-ott. A halszeleteket sós, kissé megborsozott lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor az újburgonyával összeforgatjuk a spárgát, tetejére jönnek a halszeletek, és a végén minderre a kapribogyó szósz. Citrommal kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése