
_______________________________
Hozzávalók:
Padlizsánkrém
2-3 szép padlizsán,
5-6 darab szárított paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
1/4 dl. tejszín (elhagyható),
oliva olaj,
csipetnyi fekete bors.
A padlizsánokat alaposan megmossuk, és sütőben megsütjük. Amikor kész, félbevágjuk, és a padlizsán húsát kikaparjuk a héjából. A szárított paradicsomot a fokhagymával összeturmixoljuk, majd a padlizsánhoz adjuk. Az arányok ízléstől függenek, arra azonban vigyázni kell, hogy a szárított paradicsom gyakran meglehetősen sós, illetve ha túl sokat adunk belőle a krémhez, akkor elnyomja a padlizsán ízét. Megborsozzuk, majd ezt követően lassan olivaolajat adagolunk a krémhez, és kikeverjük vele, amíg sima masszát nem kapunk. Ezt követően egy kis tejszínt is hozzáadhatunk a minél krémesebb íz elérése érdekében, de ez akár el is hagyható.
Hagymás kenyér:
320 ml. tej,
1,5 ek. olivaolaj,
300 gr. fehér liszt,
200 gr. rozsliszt,
só,
csipetnyi cukor,
1 zacskó szárított élesztő,
2 fej hagyma apróra vágva, olivaolajban lepirítva,
3 ek. reszelt parmezán (elhagyható).
Amint azt már mondtam, mindent belehajigálok a kenyérsütő gépbe (az ismertetett mennyiségek elvileg egy 900 grammos kenyérnek felelnek meg), arra azért ügyelve, hogy a folyékony alapanyagok kerüljenek alulra, a biztonság kedvéért. A dagasztás programot szoktam használni, mert a kenyeret sütőben sütöm ki, de ha nem akarjuk bonyolítani, akkor egyszerűen a sütés programot kapcsoljuk be. Ha lefutott a dagasztás program, akkor a tésztát kiolajozott, kilisztezett formákba helyezem, így jön létre a képen is látható mini kenyér. 180 fokon sütöm, nagyjából 10-15 percig.
Szia Sáfránysárkány!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár egy kis meglepi... :-)
http://cuisineadele.blogspot.com/2009/03/baratsag-dijat-kaptam.html
Adéle