
_______________________________________
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 konzerv vörösbab
2 db. sárgarépa
balzsamecet
10%-os ecet
1-2 tk. mustár
só
bors
A sárgarépát felkarikázom, és az egyik fej vöröshagymával és a fokhagyma gerezdekkel sós vízben megfőzöm. Amikor puha, leszűröm és a hagymákat kidobom mellőle. A felkarikázott sárgarépához adom a vörösbabot, és a másik fej nyersen vékony karikákra vágott hagymát. A mustárt egy kis balzsamecettel, és fél tk. 10%-os ecetettel kikeverem, sózom, borsozom, ha szükséges, egy kis vízzel felengedem, és ráöntöm a zöldségekre. 2-3 órányit a hűtőben hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése