
Az a helyzet, hogy nagyon szeretem a szicíliai pestót, de recept hiányában mindeddig a bolti változatra voltam kárhoztatva, viszont nem nagyon szeretem valaminek a bolti változatát enni, ha magam is meg tudom valahogy kotyvasztani. Megpróbáltam hát az üveg összetevői alapján elindulni. Noha ebben a vonatkozásában szűkszavú volt, nem lehetett nem észrevenni a matricán a marha nagy ricotta és dió fotót, úgyhogy ez lett a kiindulópont, meg a szárított paradicsom, a többit az ízlelőbimbóimra bíztam, és ami azt illeti nagyjából sikerült kialakítani a kívánt ízhatást, egyszóval finom lett. A szósz színe ugyan alán egy kissé gyanús lehet a ricotta és a paradicsom házassága miatt, de az ízéből ez mit sem von le.
________________________________
Hozzávalók:
1 kis doboz ricotta,
1 maréknyi dió,
1 tk. mustár,
6-8 db. szárított paradicsom - lehetőleg olajba eltett,
2 dl. főzőtejszín,
1 kis doboz sűrített paradicsom,
reszelt parmezán,
só,
bors.
A diót egy serpenyőben megpirítom, majd összeturmixolom a szárított paradicsommal. A masszát olivaolajon kicsit pirítom, majd hozzáadom a főzőtejszínt és a ricottát, ha elkevertem jöhet a sűrített paradicsom. Fűszerezem, hozzáadom a mustárt, majd a legvégén tetszés szerint a parmezánt, mert ugyebár mégiscsak pestóról van szó.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése