Váratlan rajtaütések ellen több fegyverrel is rendelkezem, ezek a tésztacsigák a legújabbak. Mostanában teljesen rákattantam a leveles tésztára ezen a téren, különösen amióta rájöttem, hogy végszükség esetén 15 perc alatt is ki tudom olvasztani a fagyasztott leveles tésztát a radiátoron. Azóta mindig tartok egy-két rudat a hűtőben. Töltelékként szinte bármi elképzelhető, én a különféle pestókra szavazok.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
sajt
szárított paradicsom
kimagozott olivabogyó
reszelt parmezán
egy friss paradicsom héj nélkül
só
bors
friss bazsalikom
tejszín
A töltelék elkésztéséhez a szárított paradicsomot, az olivabogyót, és a friss paradicsomot a fűszerekkel összeturmixolom. A masszát egy kis olavolajon megfuttatom, és ha szükségét érzem, néhány evőkanál tejszínnel lágyítom. A végén hozzáadom a reszelt parmezánt, annyit, hogy a massza viszonylag sűrű legyen. A leveles tésztát hosszában két részre vágom, és az így kapott lapokat megkenem, majd feltekerem, és nagyjából egy centiméter vastag karikákat vágok a tekercsekből. A tekercseket kivajazott, lisztezett sütőlapra teszem, és jól megszórom reszelt sajttal. Nagyjából 15-20 percnyi sütésre van szüksége. Még langyosan a legjobb.
jól néz ki.
VálaszTörlés