
____________________________________
Hozzávalók:
60 dkg. sertéslapocka
3-4 ek. olivaolaj - az eredeti változat szerint sertészsír
bors
majoranna
piros paprika
1 dl. tejföl
1 dl. fehérbor
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 csokor petrezselyem zöld
kicsi liszt
1 közepes vöröshagyma
1/2 kg. champignon gomba
fél maréknyi szárított vargánya
só
A kockára vágott vöröshagymát egy kis olivaolajon lepirítom, ezt követően rádobom az eredetileg csíkokra vágni rendelt, de most speciel felkockázott húst, és hagyom, hogy egy kis színt kapjon, majd szórók rá egy kis lisztet, és felengedem a borral, valamint egy kis vízzel. Beleteszem a gombákat - a jól megmosott szárítottat is - hozzáadom a fűszereket, a borsot különösen nem sajnálom. Most jöhet hozzá a sűrített paradicsom is. Az egészet lassú tűzön addig párolom, amíg a hús meg nem puhul. A tejfölt és a felvágott petrezselymet a végén adom hozzá, kicsit még összefőzöm, és kiigazítom a fűszerezést. Egyszerű párolt rizzsel tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése