
A blinivel történt első találkozásom az Artesanoban volt - amit egyéb iránt minden hasát szerető étteremjárónak melegen ajánlok - furcsa mód egy a Lucullus által rendezett remek andalúz vacsora keretein belül, noha eredendően egy orosz parasztételről beszélünk. A különbség annyi volt, hogy míg az eredeti blini finom lisztből, és hajdina lisztből készül élesztővel, addig ez a blini főtt burgonyával és finom liszttel készül. Az Artesanoban ibér sonkával, friss tojássárgával, és fekete kaviárral tálalták, hagyományosan pedig tejföllel és kaviárral szokták enni. Én e kettőt ötvöztem, és burgonyás blinit készítettem fokhagymás tejföllel. Az Artesano mesterének, Kisko Garcia művészi magaslatait nem értem el ugyan - mondjuk ez várható is volt - de így is másodpercek alatt töröltük be.
_____________________________
Hozzávalók:
2-3 közpes burgonya főzve
2 ek. fehér liszt
2 ek. főző tejszín
2 tojás
só
A burgonyát megfőzöm, és kissé hagyom kihűlni. Ezt követően hozzáadom a tejszínt és a tojást, kikeverem addig amíg egynemű masszát nem kapok. Ne kövessük el azt a hibát amit én, hogy nem bízva a keverékben több lisztet adtam hozzá. Ez egy alapvetően sűrű, de nagyrészt folyékony massza lesz. Vajban, vagy forró olajban sütöm ki a lepénykéket, és fokhagymás tejfölt kínálok hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése