
Aki szereti a hamburgert, annak valószínűleg megvan a saját kedvenc receptje, nincs ez másként velem sem. Mindazonáltal személyes véleményem szerint a világ legjobb hamburgere Szegeden kapható a Kálvária téren, és az összes közül a francia fantázianevű a legjobb. Ami az én hamburgeremet illeti, a körítés állandóan változik, csak a húspogácsa összetétele állandó, és néhány fiaskó óta a hamburgerzsemlét is kerülöm, ma például a pita kipróbálása volt soron. Azért ha valakinek akad egy jól bevált hamburger zsemle receptje, azt örömmel kipróbálnám. A pitás változat látványban nem hozza az eredetit, de ízben ott volt. Az alábbiakban csak a húspogácsa receptjét közlöm, mivel az összes többi az ember aktuális kedvének függvénye. Ami viszont állandó szereplő: hagyma, paradicsom, ketchup, mustár és sajt. A kolbászos lecsón keresztül a kaviáron át a pirított szalonnáig minden megengedett.
A húspogácsához 1/2 kg. darált marhahúst veszek alapul, ehhez jön 1 kis doboz sűrített paradicsom, néhány gerezd fokhagyma, egy lepirított, apóra vágott vöröshagyma, egy csomag friss petrezselyem apróra vágva, frissen őrölt koriander, őrölt kömény, 2 ek. csípős mustár, só, bors.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése